21 Mayıs 2009 Perşembe

Sosyal Yardımlaşma Vakfı Kredisi

Bu haber fikirge.com web sitesinden alınmıştır.

Geçenlerde bir arkadaşım Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın verdiği kredi ile ilgili araştırma yapmam için benden ricada bulundu.

Araştırdım, ve sizlerle de paylaşıyorum.

--> Tam adı T.C. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Genel Müdürlüğü olan ve buna bağlı olarak her ilde ve birçok ilçede faailyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sıfır faizle verdiği krediden bahsetmek istiyorum.













--> Üst sınırı 15.000 TL (onbeşbin TL) olan bir kredi veriyor SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı).
Az sermayeyle küçük bir iş kurmak isteyen girişimcilere sağlanan bu krediyi alabilmek için 2 adet şartı yerine getirmek gerekiyor, bunlar:

  • SSK, Bağ-Kur benzeri herhangi bir sosyal yardım hizmetinden yararlanmıyor olmak,
  • Yapmak - Kurmak istediği iş hakkında yeterli bilgi birikimi, deneyim ve tecrübeye sahip olmak.
Eğer bu iki şartı yerine getiriyorsanız bulunduğunuz ildeki SYDV'ye giderek başvuru yapabilirsiniz. Buraya tıklayarak bütün SYDV şubelerinin adres ve telefon bilgilerine ulaşabilirsiniz.


Kredinin geri ödemesi 2 yıl sonra başlıyor ve 6 yılda sıfır faizle geri ödeniyor. Başka bir deyişle, krediyi aldınız, işinizi kurdunuz. 2 yıl boyunca hiç ödeme yapmıyorsunuz, 2. yılın sonunda ödemeye başlıyorsunuz. Ve 6 yıl boyunca eşit taksitlerle geri ödüyorsunuz. Çok esnek ve güzel bir fırsat...

Peki 15.000 TL ile ne iş yapabilirsiniz?

Döner işinden anlıyorsanız bir dönerci açabilirsiniz.
Yada Sandviç, ayvalık tostu gibi küçük çaplı bir Fast-Food açabilirsiniz.

Bilgisayardan anlıyorsanız küçük bir dükkan açıp hem bilgisayar teknik servis hizmeti verebilirsiniz hemde sarf malzeme satabilirsiniz. Sipariş üzerine bilgisayar satışı yapabilirsiniz.

--> Kuru Temizleme işinden anlıyorsanız küçük bir yer açarak mesleğinizi icra edebilirsiniz.
Emlak işinden anlıyorsanız Gayrimenkul Danışmanlık Sertifikası aldıktan sonra bir emlak bürosu açabilirsiniz.

Pazarcılık işinden anlıyorsanız, boş yer de bulursanız meyve sebze yada giyim üzerine pazarcılık yapabilirsiniz.

Benden şimdilik bu kadar... Düşünün taşının, biraz da kaşının. Orjinal bir fikir bulursanız ve biraz da kendiniz üstüne koyabilirseniz 15.000 TL ile bir iş kurabilirsiniz...

Hepinize başarılı günler diliyorum..

Ekrem Selçuk
Mersin web sitesi ihtiyaçlarınız için benimle iletişime geçebilirsiniz. Uygun fiyatlı mersin web sitesi tasarımı hizmeti sunuyorum.

50 yorum:

  1. BU KREDİNİN BENCE EN ÖNEMLİ ŞARTI EKSİK YAZILMIŞ.KREDİYİ ALANDAN 2 TANE DEVLET MEMURU KEFİL İSTENİYOR,KEFİL YOKSA KREDİ VERMİYORLAR !!!

    YanıtlaSil
  2. slm selcuk bey ne zaman krediyi alıyoruz nereye başvurupta onaylatıyoruz ben 5 milyar çekmek istiyorum verirlermi annem sakak amalyat parasını almak için kredi istiyorum kaymakamlıgamı gitmem lazım ben ist pendikten ibrahim cvbını bekliyorum ve 2 aydır kira paramızda var borçumuz ve lütfen bilgilendirmenizi dilerim tşk

    YanıtlaSil
  3. Evet haklısınız, iki tane memur kefil istiyorlar. Memur kefil olmazsa kredi onaylanmıyor.

    ve 5 milyar çekmek isteyen okuyucum, lütfen bir proje hazırlayın ve başvurunuzu yapın. Umarım başarılı olursunuz.

    YanıtlaSil
  4. Memur Kefil Olmadan İş kurup krediyi alanları tanıyorum...Bol Şans

    YanıtlaSil
  5. Ben yetkililerle görüştüğümde (Mersin) memur kefil gerektiğini söylediler. Farklı şehirde farklı uygulamalar olduğunu duymuştum. Bahsettiğiniz işi kuranlar hangi şehirdeler?

    YanıtlaSil
  6. S.A BEN CEBRAİL ÇINAR BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİS KONUSUNDA UZMANIM KENDİME İŞ OLANAGI İÇİN KREDİ ÇEKMEK İSTİYORUM ACABA NASIL DEGERLENDİRİLİR..


    HELP ME!!!

    YanıtlaSil
  7. Bence olumlu değerlendirilir. Tabi en iyisi sizin gidip kendinizin bir görüşmesi. Mersin Toroslar bölgesine bakan memur gayet iyi birisi. Yardımcı oluyor. Bir görüşün derim ben.

    YanıtlaSil
  8. mehmet atalay15 Ocak 2011 04:35

    merhba ben bir elektrik teknikeriyim tam 1yıldır kendime ait bir işyeri açmak için çabalıyorum fakat param olmadığı için başarılı olamıyorum.
    Bankalardan kredi çekmek istiyorum hep geri dönüyor.sizce bana yardım edebilirlermi.15binlira bana yeterli olacagına inanıyorum.

    YanıtlaSil
  9. Kaydadeğer bir proje ise sosyal yardımlaşma vakfına başvurun, size form verecekler, onu kurallara göre doldurun, bazı yerlerde 2 bazı yerlerde bir kefil istiyorlar. Bazı yerlerde esnaf da oluyor kefil bazı yerlerde sadece memur olacak diyorlar. Allah yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar. Ben züccaciye dükkanı açmak istiyorum. 15.000 tl başlangıç için yeterli. Acaba verirler mi bana ?

    YanıtlaSil
  11. bende kredi aldım ev hanımıydım mağaza sahibi oldum 15 bin tl aldım kefil felanda istemiyorlar ben krediyi almadan açtım iş yerini sonradan toptancıma faturalattım borçlarımı ödedim iş yerini açarken borç almıştım allah razı olsun bunu çıkaranlardan

    YanıtlaSil
  12. benim ödeyemediğim kredi karı bocum var suan ödüyorum fakat sicile işledi bi kere bu durumda verilecek olan kredide herhangi bi sıkıntı yaşanır mı? bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirimm..

    YanıtlaSil
  13. Sosyal hizmetler size para nakit para vermiyor. Ödemeleri kendisi yapıyor. O yüzden bankalar gibi çalışmıyor. Kendilerine ait komisyonları var. Sorun cıkacagını sanmıyorum. Bence deneyebilirsiniz. Bir uzmanlık alanınız var mı? ne yapmayı dusunuyorsunuz?

    YanıtlaSil
  14. selcuk beyben mersinde asıl işimobilya ve ahşap işi olan bir ustayım 35 yıldır bu işi yapmaktayım bu iyi bir sanatkarım fakat daralan pazardan dolayı mesleği değiştirmek zorunda kaldım ve mersinde acılan tekne ve yat kursuna gitmeye başladım meslekten ustalık belgem var ufak bir atölye acmayı düşünüyorum balıkcı teknesi veya kücük gezinti tekneri yapmayı düşünüyorum benim krdei alma şansım varmıdır bu arada unutmadan hic bir sosyal güvencem yok

    YanıtlaSil
  15. serdar çağlar4 Şubat 2012 09:33

    s.a abicim benimde aklımda Tokat'a tamamı gülden imal edilen ürünlerden oluşan bir işyeri açma niyetim var ama nasıl olur bilmiyorum seninde bu konuda fikrini alabilirsem sevinirim.. şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,

    Gül suyu, gül tatlısı, gül reçeli gibi ürünlerden mi bahsediyorsunuz?

    YanıtlaSil
  17. s.a benim atolyem var fason iş yapıyorum ama imalata gecmek istiyorum banada kredi verirlermi?

    YanıtlaSil
  18. slm benim hic bir soyal guvencem yok kendime bisiklet tamiri ve parcaları satmak istiyorum bu konuda devleten destek alabilirmiyim ayrıca kefil isi ne oluyor bu konuda aydınlatırmısınız simdiden tesekler

    YanıtlaSil
  19. Merhaba,
    Sosyal Yardımlaşma Vakfı Kredisini alabilmeniz için ön şart herhangi bir sosyal güvencenizin olmamasıdır. Bu şartı sağlıyorsanız diğer kriterlere bakıyorlar. Bu kriterler neler?
    Yapacağınız iş ile ilgili bilgi birikimi ve deneyiminiz olması gerekir. Bilginiz var ve bunu bir diploma yada sertifika ile tescil edebiliyorsanız deneyim konusunda biraz laf yapabilmeniz gerekir. Yani siz bu kredi için basvuru yaptıgınızda, ön onay olursa sizi bir komisyona çağıracaklar, bu komisyonda o iş ile ilgili bilgili, deneyimli ve piyasa bilgisi iyi olan insanlar var. Bu insanları bu işi yapabileceğinize inandırmanız gerekiyor. Bilgi birikiminiz, sertifika yda diplomanız varsa yada deneyiminiz varsa bu komisyonda bunlar değerlendirilir.

    Başvuru yapmadan önce aşağıda listeleyeceğim konularda hazır olmanızı şiddetle öneririm:

    1: Dükkan kuracaksanız, nerde kurmayı istiyorsunuz? Semt? Muhit?
    2: Kuracağınız dükkanın ortalama kirası ne kadar?
    3: Ortalama ne kadar elektirik-su tüketimi yaparsınız?
    4: Bisiklet parçalarını nereden yada kimlerden alacaksınız?
    5: Parça alım maliyetleriniz nelerdir? Mal bedeli, taşıma bedeli vs.
    6: Bu iş için ne kadar vergi ödemeni olack?
    7: Yanınızda eleman çalıştıracak mısınız? Evet ise ne kadr maaş vereceksiniz?
    8: Gider gelir analizi yaptınız mı?

    Bunlarla beraber bir çok soru sorulabilir. Özetle şunu söylemem gerekir, siz şayet bu işi yapmak istiyorsanız ve yapacağınıza inanıyorsanız, size destek sağlayacak kişileri de buna ikna etmeniz gereklidir. Soru işaretleri var ise önce bu soru işaretlerini ortadan kaldırmanız yada minimuma indirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde ön komisyondan geçmeniz biraz zor.

    Yukarıda saydığım sorulara cevaplarınızı bulun, aklınıza gelen baska sorular varsa bunları da listeleyin ve bu işi yapmaya hazır olun. Daha sonra bu iş için destek arayın. Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
  20. biz damacanalanmış doğal kaynak suyu satışı yapan bi işyeri açtık ve bir aydır devam edyoruz ama sermayemiz ksıtlı olduğu için biraz daha sermaye ye ihtiyacımız var bunun için kredi başvurusu yapmak istiyoruz alabilirmiğiz acaba yardımcı olursanız sevınırım

    YanıtlaSil
  21. Merhaba,

    Bölgenizdeki Sosyal Yardımlaşma Vakfına gidin ve basvuru öncesi danışın. Sonuçta danışma için herhangi bir resmi süreç başlatmanız gerekmiyor. Sorularınızı hazırlayın, onların soracağı konulara ait cevaplarınızı hazırlayın ve bir görüşün derim.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  22. Selçuk Bey Merhaba,

    Baldızım, hac malzemeleri ve tesettür giyim üzerine bir dükkan açmak istiyor. Ancak daha öncesinden bir çalışmışlığı yok. Bu şekilde kredi alma ihtimali nedir? Saygılarımla

    YanıtlaSil
  23. Açık konuşmak gerekirse ben çok ihtimal görmüyorum. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  24. mehraba ben dolmuş kiralamak istiyorum şöförum bu 15 tl yeterli vede çok ihtiyaçım var düğün yapacam bu konuda yardımcı olabirmisiniz teşekkür ederim saygılar.

    YanıtlaSil
  25. ben sosyal yardımlaşma kredisinden yararlandım ama maddı imkanım olmadığı için işimi götüremedim maddı destek vermediler sadece malzeme aldılar ve şimdi aylık gelırım 200 lıra ve benden bu parayı ödemem isteniyor aldığım maaşda ona gidiyor ve kıramı ödeyemiyorum mağdurum

    YanıtlaSil
  26. sizlere benden bi akıl maaşlı bir id en iyisi bu krediden dols
    yi başıma gelmeyen kalmadı benim gibi msgdur olursunuz sldiklari malzemeleri kenfileri belirliyor marka dusuk ams parasi yuksek malzeme alıyorsunuz her be olursa olsun zarards etseniz dukkan acik kslmasi lazim sakin sakina girmeyin csniniz ysasin brn hala uğraşıyorum

    YanıtlaSil
  27. meraba selcuk bey ben cezaevinden yeni cıktım ve kendi işimi kurmak istiyorum kosgeb bana kredi veriyor ama biraz uzun iş 15 bin lira acmak için yeterli eski hükümlülere avantaj saglıyolarmı yani bende alabilirmiyim kredi bunu ogrenmek ıstıyorum cevabınız ıcın sımdıden tesekkurler.

    YanıtlaSil
  28. Merhaba, inanın benim bu konuda hiç bir fkrim yok. Bulunduğunuz bölgede valiliğe bağlı sosyal yardımlaşma vakfı ile irtibata geçip sorun bence. Net bilgiyi ordan alabilirsiniz. Inşallah işinize yarayacak bir yardım alırsınız. Kolay gelsin. işiniz rast gitsin.

    YanıtlaSil
  29. sa abı bende bu kredıyı almak ıstıyorum benım bulundugum yer bıraz kırsal bölge gazıanteplıyım ve bu bulundugum acmak ıstedıgım ısyerıde burada olacak zaten hıc yok o ısyerı ınternet cafe acmak ıstıorum herhangı bı saglık guvencemde yok acaba basvuru yapsam onaylanma ıhtımalı varmı abı en kısa zamanda umarım bılgılendırırsın benı saygılar;,

    YanıtlaSil
  30. Merhaba Emrah,

    Internet cafe açmak için kredi vereceklerini sanmıyorum. Daha çok mesleğe dayalı işlere veriyorlar bildiğim kadarıyla.

    YanıtlaSil
  31. selçık bey kosgepten yararlanırken bu krediye başvurulabilirmi yani kosgepin verdiği para yetmiyor bana ödemelerime destek için veririlermi bu krediyi

    YanıtlaSil
  32. Kosgeb'ten destek alanlara bu krediyi vereceklerini sanmıyorum. Kesin bilgi değil benimkisi, sadece şahsi düşünce.

    Yine de baglı bulundugunuz bölgenin kaymakamlıgına gidip konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  33. Merhaba selçuk bey. Bende bu krediden faydalanmak istiyorum ve şartlara uygunum. Ancak bende internet cafe açmak istiyorum bu konudada deneyimim yüksek, sizce alma olasılığım nedir? Bu arada orta okuldan alınma bilgisayar sertifikam da var bi faydası olurmu?

    YanıtlaSil
  34. Merhaba selçuk bey. Bende bu krediden faydalanmak istiyorum ve şartlara uygun durumdayım. Ancak bende internet cafe açmak istiyorum ve bu konuda deneyimim gayet iyi sizce krediyi alma olasılığım nedir? Bu arada ortaokuldan alınma bilgisayar sertifikam da var bi yararı olurmu?

    YanıtlaSil
  35. ben hurda işi yapmak istiyorum ve bu işten anlıyorum bana kredi verirlermi arabasız olmuyor araba almak için dukkan için lazım

    YanıtlaSil
  36. kefil olmadan olmazmı ancak zengin olursan kefilin cok olur yoksulsan kardaşın bile olmaz sana kefil

    YanıtlaSil
  37. ben hurda işi yapmak istiyorum ve bu işten anlıyorum bana kredi verirlermi arabasız olmuyor araba almak için dukkan için lazım

    YanıtlaSil
  38. Bende bir manav gibi sebze meyve satmak için işyeri acmak istiyorum banada verırlermı

    YanıtlaSil
  39. Bende manav acmak istiyorum banada verıtlefmı

    YanıtlaSil
  40. Bende bir manav gibi sebze meyve satmak için işyeri acmak istiyorum banada verırlermı

    YanıtlaSil
  41. Bende bir manav gibi sebze meyve satmak için işyeri acmak istiyorum banada verırlermı

    YanıtlaSil
  42. Dükkan için 2. el makine teçhizat alırsak bunu karşılayabilir mi?

    YanıtlaSil
  43. Ben is yeri actim isler kotu gidiyo 5 aydir isletiyorum bankaya borclarimi odeyemedim bu konuyla ilgili ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  44. Mrb ekrem bey kreti icin projeyi sunsak ama kretiyle isyerini acmamamiz sikinti olurmu yani kretiyi is kurmada kullanmasak olurmu

    YanıtlaSil
  45. Mrb erkan bey projeyi sunsak lakin is kurmada mi illa kullanmak gerek boyle bi sart varmi

    YanıtlaSil
  46. Slm ekrem bey aldigimiz kreti ile sadece iskurmak icin mi kullanabiliriz is icin proje sununup onaylanir sa o parayi baska birsey icin kullanabiliyormuyuz

    YanıtlaSil
  47. Tüm kaymakamlıklar vermiyormuş. Sadece sincan kaymakamlığında varmış. Ben araştırdım. 2 memur kefil istiyorlar. Ancak KOSGEB'den daha iyi. Sincan'da otursam ben başvururdum.

    YanıtlaSil
  48. Benim sigortası yok eşimin sigortası varsada yinede olurmu

    YanıtlaSil
  49. Her alan için farklı proje bulup örneklere göre hazırlamakta fayda var.

    YanıtlaSil
  50. Merhaba ben tavuk alıp yumurta üretmek istiyorum şuan 30 tavuğum var 15 binlirayı bana verirlermi yani böyle bir proje sunsam onay alabilirmiyim

    YanıtlaSil